Ilari Johansson: Monipuolinen viihdyttäjä Suomen viihdemaailmassa

Harri Ilari Johansson, syntynyt 24. heinäkuuta 1968 Kuopiossa, on tunnettu suomalainen näyttelijä ja stand up -koomikko. Hänen uransa on ulottunut teatterista ja televisiosta aina elokuviin ja ääninäyttelyyn asti. Johansson on tunnettu energisestä lavaesiintymisestään ja suorasukaisesta huumoristaan, joka on tehnyt hänestä yhden Suomen suosituimmista stand up -koomikoista.

Stand Up -Ura

Johanssonin stand up -ura alkoi 1990-luvun alussa, ja hän nousi nopeasti suosioon energisen ja karismaattisen lavaesiintymisensä ansiosta. Hänen huumorinsa on usein tarkkanäköistä ja ajankohtaista, ja hän käsittelee aiheita arjen komiikasta yhteiskuntakritiikkiin. Johansson on esiintynyt lukuisissa stand up -klubeissa ja festivaaleilla sekä omalla soolo-ohjelmallaan ”Someoletettu”.

Televisio- ja Elokuvaura

Johansson on esiintynyt lukuisissa televisio-ohjelmissa, kuten Hyvät naiset ja herrat, Duudsonit: Maailmanvalloitus ja Putous. Hänellä on ollut myös rooleja useissa elokuvissa, kuten Kohta 18, Vuonna 85 ja Lapin Kullan kimallus. Johansson on tunnettu myös ääninäyttelystään animaatioissa ja elokuvissa, kuten Kikin lähettipalvelu, Bolt, G-Force – miniagentit, Zootropolis – eläinten kaupunki ja Vili Vilperi -elokuva.

Teatteri

Johansson on esiintynyt myös teatterissa useissa rooleissa. Hän on näytellyt mm. Helsingin Kaupunginteatterissa, Tampereen Teatterissa ja Svenska Teaternissa. Hänen teatterirooleistaan on mainittava mm. päärooli näytelmässä ”Viimeinen tango Pariisissa” ja roolit näytelmissä ”Amadeus” ja ”Seitsemän veljestä”.

Yksityiselämä

Johansson on naimisissa Helena Johanssonin kanssa ja heillä on kaksi lasta. Hän on tunnettu myös urheilullisuudestaan ja harrastaa mm. jalkapalloa ja jääkiekkoa.

Palkinnot ja tunnustukset

Johansson on saanut useita palkintoja ja tunnustuksia urastaan. Hänet on palkittu mm. Vuoden Koomikko -palkinnolla ja Kultainen Venla -palkinnolla.

Yhteenveto

Ilari Johansson on monipuolinen viihdyttäjä, joka on tehnyt merkittävän uran suomalaisessa viihdemaailmassa. Hänen stand up -esityksensä, televisio- ja elokuvaroolinsa sekä teatterityönsä ovat kaikki olleet menestyksekkäitä. Johansson on lahjakas ja karismaattinen esiintyjä, joka viihdyttää yleisöä kerta toisensa jälkeen.

Torstaina Lohjan Laurentiussalissa

Näihin somekysymyksiin ja moneen muuhun löydät vastaukset torstaina myös Lohjalla: Laurentius-sali, klo 19. Kiertueen tuottaa Suomen Stand Up Club. Esitystiedot: Ikäraja 18 vuotta Esityksen kesto n. 2 h sisältäen väliajan. Liput saatavilla: Lippu.fi sekä Ticketmaster. Mahdollinen eteispalvelumaksu ei sisälly pääsylippujen hintaan

Lähteet

Yksi kommentti artikkeliin ”Ilari Johansson: Monipuolinen viihdyttäjä Suomen viihdemaailmassa”

Vastaa

Edullisesti matkalle - lentäen