Kiveniskemän korjaaminen – näin saat tuulilasin kuntoon

Kiveniskemät ovat yleisiä tuulilasin vaurioita, joita voi syntyä esimerkiksi liikenteessä tienpinnasta lentävistä kivistä tai muista esineistä. Kiveniskemä voi olla vain pieni särö tai halkeama, mutta jos se ei ole korjattu ajoissa, se voi laajeta ja johtaa koko tuulilasin rikkoutumiseen.

Miksi kiveniskemä kannattaa korjauttaa?

Kiveniskemä ei vaikuta auton ajoturvallisuuteen heti, mutta se voi heikentää näkyvyyttä ja aiheuttaa häiriötä ajamiseen. Lisäksi kiveniskemä voi laajeta ajan myötä, jolloin tuulilasi voi rikkoontua kokonaan.

Kiveniskemän korjaus on myös edullisempaa kuin koko tuulilasin vaihto. Korjaus maksaa yleensä 50-200 euroa, kun taas tuulilasin vaihto voi maksaa jopa tuhansia euroja.

Miten kiveniskemä korjataan?

Kiveniskemä korjataan tyypillisesti hartsilla. Korjaaja poraa vaurion keskelle pienen reiän, jonka kautta hartsi johdetaan vaurioituneisiin kohtiin. Hartsi kuivuu nopeasti ja tiivistää vaurion, jolloin se ei enää laajene.

Kiveniskemän korjaus onnistuu yleensä hyvin, jos vaurio on pieni ja se ei ole ulottunut lasin pintaan asti. Jos vaurio on suuri tai ulottunut pintaan asti, korjaus ei välttämättä onnistu tai se voi jättää jälkeensä näkyvän jäljen.

Kuinka kiveniskemä korjataan vaiheittain?

  1. Korjaaja puhdistaa vauriokohdan huolellisesti.
  2. Korjaaja poraa vauriokohtaan pienen reiän.
  3. Korjaaja johdattaa hartsia vaurioituneisiin kohtiin.
  4. Korjaaja kuivattaa hartsin.
  5. Korjaaja kiillottaa korjauskohdan.

Kiveniskemän korjauksen hinta

Kiveniskemän korjauksen hinta riippuu vaurion koosta ja sijainnista. Pienen, pinnallisen kiveniskemän korjaus maksaa yleensä 50-100 euroa. Suuremman tai pintaan ulottuneen vaurion korjaus voi maksaa jopa 200 euroa.

Kiveniskemän korjauksen edut

  • Edullisempaa kuin koko tuulilasin vaihto
  • Parantaa näkyvyyttä ja ajoturvallisuutta
  • Estää vaurion laajenemisen

Kiveniskemän korjauksen haitat

  • Korjausjälki voi olla näkyvä
  • Korjaus ei välttämättä onnistu, jos vaurio on suuri tai ulottunut pintaan asti

Miten kiveniskemä kannattaa käsitellä?

Jos huomaat tuulilasissasi kiveniskemän, kannattaa se korjauttaa mahdollisimman pian. Näin vaurio ei ehdi laajeta ja rikkoa koko tuulilasia.

Kiveniskemän voi suojata läpinäkyvällä teipillä tai lasilaastarilla, kunnes se on mahdollista korjauttaa. Teippi tai lasilaastari estää likaa ja kosteutta pääsemästä vaurioon ja auttaa parantamaan korjauksen onnistumista.

Kiveniskemän korjauspalvelut

Kiveniskemien korjauspalveluita tarjoavat monet autokorjaamot ja -lasiliikkeet. Korjauspalvelun voi myös tilata kotiin tai työpaikalle. Tutustu myös tiptopauto.fi autopalveluihin.

Vastaa

Edullisesti matkalle - lentäen