Hidas netti: Netin nopeuden testaaminen kätevästi verkossa

Hidas netti? Netin nopeuden testaaminen on helppo tapa selvittää, kuinka nopea on internet-yhteytesi. Tämä tieto on hyödyllistä useissa tilanteissa, kuten:

 • Kun ostat uuden internet-yhteyden, voit vertailla eri tarjoajien nopeuksia ennen päätöksen tekoa.
 • Jos sinulla on ongelmia internetin kanssa, kuten hidasta latausta tai katkoja, nopeustesti voi auttaa sinua tunnistamaan ongelman syyn.
 • Voit käyttää nopeustestiin myös vertailla eri laitteiden nopeuksia. Esimerkiksi, jos mietit, onko sinun päivitettävä tietokoneesi, voit testata sen nopeuden ja verrata sitä uuteen tietokoneeseen.

Miten netin nopeustestaus toimii?

Netin nopeustesti mittaa tiedon siirtonopeutta verkossa. Testi lähettää tietoja palvelimelle ja palauttaa sitten vastauksen. Nopeustestin tulos ilmoitetaan yleensä megabitteinä sekunnissa (Mbit/s).

Nopeustesti voi mitata sekä lataus- että lähetysnopeutta. Latausnopeus kertoo, kuinka nopeasti voit ladata tietoa verkosta, kuten verkkosivuja, kuvia tai videoita. Lähetysnopeus kertoo, kuinka nopeasti voit lähettää tietoa verkkoon, kuten tiedostoja tai kuvia.

Kuinka testata netin nopeutta verkossa?

Netin nopeuden testaaminen on helppoa. Voit tehdä sen verkossa useilla eri tavoilla:

 • Selaimella: Monet verkkosivustot tarjoavat ilmaisia nopeustestejä. Yksi suosittu vaihtoehto on Speedtest.net.
 • Sovelluksella: Voit myös ladata nopeustestisovelluksen mobiililaitteellesi. Esimerkiksi Google Play Kaupasta ja App Storesta löytyy useita ilmaisia nopeustestisovelluksia.

Kuinka varmistaa luotettavat testituloksen?

Jotta saat luotettavat testituloksen, on tärkeää huomioida muutamia asioita:

 • Kytke laitteesi suoraan reitittimeen ethernet-kaapelilla. Langattoman verkon kautta mitattu nopeus voi olla alhaisempi kuin suoraan kaapelilla mitattu nopeus.
 • Sulje muut yhteyttä kuormittavat sovellukset ja laitteet testin ajaksi. Esimerkiksi, jos käytät torrentteja tai suoratoistat videoita, ne voivat hidastaa nopeustestin tulosta.
 • Tee testi useita kertoja eri ajankohtina. Netin nopeus voi vaihdella päivän aikana, joten on hyvä saada useita tuloksia ennen kuin teet johtopäätöksiä.

Netin nopeuden merkitys

Netin nopeus on tärkeä monissa tilanteissa. Mitä nopeampi internet-yhteys sinulla on, sitä nopeammin voit ladata ja käyttää sisältöä verkossa. Tämä on erityisen tärkeää, jos käytät internetiä paljon esimerkiksi pelaamiseen, streamingiin tai etätyöhön.

Netin nopeuden parantaminen

Jos olet tyytymätön netin nopeuteesi, voit kokeilla seuraavia asioita nopeuden parantamiseksi:

 • Vaihda internet-palveluntarjoajaa. Jos olet tyytymätön nykyiseen internet-palveluntarjoajaasi, voit vertailla eri tarjoajien nopeuksia ja hintoja.
 • Vaihda nopeampiin laitteisiin. Jos käytät vanhoja laitteita, ne voivat hidastaa internet-yhteytesi nopeutta.
 • Sijoita reititin uudelleen. Reitittimen sijainti voi vaikuttaa internet-yhteyden laatuun. Sijoita reititin mahdollisimman lähelle keskellä sijaitsevaa kohtaa kodissasi.

Netin nopeuden testaaminen on helppo ja nopea tapa selvittää, kuinka nopea on internet -yhteytesi. Tämä tieto on hyödyllistä monissa tilanteissa, joten kannattaa pitää se mielessä.

0 kommenttia artikkeliin ”Hidas netti: Netin nopeuden testaaminen kätevästi verkossa”

Vastaa

Edullisesti matkalle - lentäen