Miksi lainatarjous kannattaa kilpailuttaa

Lainojen vertailusivustot ovat erinomainen väline, kun haluat löytää parhaat lainatarjoukset. Näillä sivustoilla voit:

 1. Säästää Aikaa: Vertailusivustot kokoavat useiden lainantarjoajien tarjoukset yhteen paikkaan, säästäen sinulta aikaa etsimällä tarjouksia yksitellen.
 2. Vertailla Kustannuksia: Voit helposti verrata eri lainojen korkoja, takaisinmaksuaikoja ja muita ehtoja. Näin löydät nopeasti lainan, joka sopii tarpeisiisi.
 3. Nähdä Asiakasarvostelut: Usein vertailusivustot tarjoavat myös asiakasarvosteluja, jotka voivat auttaa sinua valitsemaan luotettavan lainantarjoajan.
 4. Hakemusprosessin Nopeus: Monilla vertailusivustoilla voit myös täyttää lainahakemuksen suoraan sivustolla, mikä nopeuttaa prosessia entisestään.
 5. Löytää Edullisin Vaihtoehto: Vertailusivustot näyttävät sinulle selkeästi, mikä laina on kokonaiskustannuksiltaan edullisin.

Lainojen piilokulut

Lainojen piilokulut voivat yllättää, jos et ole tarkkana lainaehtojen kanssa. Näitä piilokuluja voivat olla:

 1. Käsittelymaksut: Lainantarjoajat voivat periä käsittelymaksuja lainan myöntämisestä tai lainasumman siirtämisestä tilillesi. Tarkista, mitä näitä maksuja saattaa olla.
 2. Viivästyskulut: Jos et maksa lainaa takaisin sovitusti, saatat joutua maksamaan viivästyskuluja. Ne voivat olla merkittäviä ja kasvattaa lainan kokonaiskustannuksia.
 3. Vakuutukset: Jotkut lainantarjoajat voivat suositella tai vaatia sinua ottamaan lisävakuutuksia lainan yhteydessä. Tämä lisää kustannuksia.
 4. Korkoeron Käyttö: Jos lainatarjoaja tarjoaa alhaisen aloituskoron, tarkista, miten korko muuttuu lainan elinkaaren aikana, sillä se voi nousta merkittävästi.
 5. Ennenaikaisen Takaisinmaksun Kulut: Jos haluat maksaa lainan takaisin ennen sovittua aikaa, saatat joutua maksamaan ennenaikaisen takaisinmaksun maksuja.

On tärkeää lukea lainaehtoja huolellisesti ja kysyä lainantarjoajalta kaikki epäselvyydet ennen lainan hyväksymistä. Tämä auttaa välttämään piilokustannuksia ja tekemään parempia taloudellisia päätöksiä.

Lainojen korot ja lainojen yhdistäminen

Lainojen korot ovat olennainen osa lainojen kustannuksia ja voivat vaikuttaa merkittävästi lainojen lopullisiin kustannuksiin. On tärkeää ymmärtää erilaiset korkotyypit:

 1. Nimelliskorko: Nimelliskorko on ilmoitettu korkoprosentti ennen mahdollisten muiden kulujen huomioon ottamista. Se voi olla kiinteä tai vaihtuva.
 2. Todellinen vuosikorko (APR): Todellinen vuosikorko sisältää kaikki lainan kustannukset, mukaan lukien mahdolliset palkkiot ja kulut. Se tarjoaa selkeämmän kuvan lainan todellisista kuluista.
 3. Kiinteä ja Vaihtuva Korko: Kiinteä korko pysyy samana koko laina-ajan, kun taas vaihtuva korko voi muuttua markkinoiden mukaan.
 4. Korkokatto: Joissakin lainoissa voi olla korkokatto, joka rajoittaa korkoprosentin nousun tiettyyn enimmäistasoon.
 5. Kilpailuttaminen: Lainojen kilpailuttaminen auttaa sinua löytämään parhaan mahdollisen koron, mikä voi säästää huomattavasti rahaa.

Lainojenyhdistäminen:

Lainojen yhdistäminen voi olla hyödyllinen ratkaisu, kun sinulla on useita erillisiä lainoja ja haluat selkeyttää talouttasi:

 1. Yhdistäminen Uudella Lainalla: Voit hakea uutta lainaa, jolla maksat kaikki nykyiset lainasi pois. Tämä luo yhden selkeän lainan hallittavaksi.
 2. Alhaisempi Korko: Lainojen yhdistämisen yhteydessä voit neuvotella uuden lainan alhaisemmalla korolla, mikä voi vähentää lainan kokonaiskustannuksia.
 3. Parempi Hallittavuus: Yhden lainan hallinta on yksinkertaisempaa kuin useiden lainojen seuraaminen, mikä helpottaa talouden hallintaa.
 4. Vähemmän Lisäkuluja: Lainojen yhdistämisen myötä sinun tarvitsee maksaa vähemmän erillisiä kuluja, kuten tilinhoitomaksuja.
 5. Talouden Suunnitelmallisuus: Lainojen yhdistäminen auttaa sinua suunnittelemaan talouttasi paremmin ja välttämään velkakierteen syntymisen.

Ennen kuin päätät yhdistää lainasi, on tärkeää vertailla eri lainatarjouksia huolellisesti ja harkita, miten yhdistäminen vaikuttaa omaan taloudelliseen tilanteeseesi pitkällä aikavälillä.

Yksi kommentti artikkeliin ”Miksi lainatarjous kannattaa kilpailuttaa”

Vastaa

Edullisesti matkalle - lentäen