Arman Alizad ja kiitollisuuspäiväkirja

Arman Alizad kehottaa pitämään kiitollisuuspäiväkirjaa. Hän uskoo, että päivittäinen kiitollisuuden harjoittaminen auttaa näkemään positiiviset asiat elämässä.

Mikä on kiitollisuuspäiväkirja?

Kiitollisuuspäiväkirja on henkilökohtainen työkalu, jossa kirjataan ylös asioita, joista on kiitollinen. Tämä voi olla yksinkertainen luettelo tai syvällisempi pohdinta. Tavoitteena on keskittyä positiivisiin kokemuksiin ja ajatuksiin, mikä voi auttaa parantamaan mielialaa ja yleistä hyvinvointia.

Kiitollisuuspäiväkirjan pitäminen voi olla osa laajempaa itsetuntemus- ja itsehoitoprosessia. Se voi auttaa sinua näkemään elämäsi myönteiset puolet, mikä puolestaan voi lisätä onnellisuutta, vähentää stressiä ja jopa parantaa fyysistä terveyttä.

Miksi se toimii?

Tutkimukset ovat osoittaneet, että kiitollisuuden harjoittaminen voi johtaa moniin psykologisiin ja fyysisiin hyötyihin. Se voi lisätä onnellisuuden ja elämäntyytyväisyyden tasoja, vähentää masennusoireita ja parantaa unen laatua.

Kiitollisuuden tunne voi myös parantaa sosiaalisia suhteita. Kun keskitymme siihen, mikä elämässämme on hyvää, voimme suhtautua myönteisemmin muihin ihmisiin ja olla avoimempia uusille kokemuksille ja suhteille.

Miten aloittaa?

Aloittaminen ei vaadi paljoa: tarvitset vain muistikirjan ja kynän. Voit aloittaa kirjoittamalla ylös kolme asiaa, joista olet kiitollinen, joka päivä. Nämä voivat olla suuria tai pieniä asioita, kuten mukava kohtaaminen jonkun kanssa tai kaunis auringonlasku.

Jotkut ihmiset pitävät kiitollisuuspäiväkirjaa säännöllisesti, toiset taas silloin tällöin, kun siltä tuntuu. Tärkeintä on löytää tapa, joka sopii sinulle ja tekee kiitollisuuden harjoittamisesta osan arkeasi.

Kiitollisuuden laajempi merkitys

Kiitollisuus ei ole vain henkilökohtainen harjoitus, vaan sillä voi olla laajempia vaikutuksia yhteiskuntaan. Esimerkiksi kiitollisuuden osoittaminen toisille ihmisille voi parantaa sosiaalisia suhteita ja luoda myönteisempää ilmapiiriä.

Lisäksi kiitollisuus voi auttaa meitä suhtautumaan myönteisemmin elämän haasteisiin ja stressaaviin tilanteisiin. Se antaa meille keinoja käsitellä vaikeuksia ja voi jopa lisätä resilienssiä, eli kykyämme selviytyä vastoinkäymisistä.

Lista: Hyödyt kiitollisuuspäiväkirjan pitämisestä

  1. Parantaa mielialaa ja lisää onnellisuutta.
  2. Vähentää stressiä ja masennusoireita.
  3. Parantaa unen laatua.
  4. Vahvistaa sosiaalisia suhteita.
  5. Lisää elämäntyytyväisyyttä.
  6. Auttaa keskittymään positiivisiin asioihin.
  7. Parantaa fyysistä terveyttä.
  8. Lisää resilienssiä.

Pitkäaikaiset vaikutukset

Kiitollisuuspäiväkirjan pitäminen voi olla hyödyllistä myös pitkällä aikavälillä. Se voi auttaa sinua tunnistamaan elämäsi positiiviset kuviot ja kehittämään myönteisempää asennetta.

Vaikka kiitollisuuspäiväkirja on yksinkertainen harjoitus, sen vaikutukset voivat ulottua laajalle ja vaikuttaa monin tavoin hyvinvointiisi ja elämäsi laatuun.

Yhteenveto

Kiitollisuuspäiväkirja on helppo ja tehokas tapa keskittyä elämän myönteisiin puoliin. Se ei ainoastaan paranna henkistä hyvinvointia, vaan sillä voi olla positiivisia vaikutuksia myös fyysiseen terveyteen ja sosiaalisiin suhteisiin.

Kiitollisuuden harjoittaminen voi olla yksinkertainen, mutta voimakas tapa parantaa elämänlaatua ja yleistä hyvinvointia.

www.eliittikumppani.fi

Vastaa

Edullisesti matkalle - lentäen