Tarkastelussa Hehku pörssisähkö

Pörssisähkösopimus – Säästä rahaa älykkäästi

Pörssisähkösopimus on nykyaikainen tapa ostaa sähköä, missä sähkön hinta määräytyy tunneittain. Tämä tarkoittaa, että voit optimoida sähkönkulutuksesi ja hyödyntää markkinoiden matalimmat hinnat. Pörssisähkösopimus ei ole määräaikainen, joten voit vaihtaa tai irtisanoa sopimuksen joustavasti. Hehku pörssisähkö on yksi vaihtoehto markkinoiden monipuolisesta valikoimasta.

Kuinka pörssisähkö toimii?

Pörssisähkön hinta päivittyy jatkuvasti Pohjoismaisen sähköpörssin Nord Poolin tietojen mukaan. Sähkön spot-hinta vaihtelee tunneittain, mikä antaa kuluttajille mahdollisuuden ajoittaa energiankulutuksensa edullisimmille tunneille – erityisesti yöllä ja varhain aamulla, jolloin kysyntä on vähäisempää.

Edut pörssisähkösopimuksessa

Pörssisähkösopimuksen suurin etu on säästöpotentiaali. Kun sähkön hinta on alimmillaan, voit hyödyntää tätä esimerkiksi lataamalla sähköautoa, käyttämällä lämminvesivaraajaa tai suorittamalla muita energiankulutusta vaativia toimintoja. Lisäksi sopimuksen joustavuus mahdollistaa sopimuksen vaihtamisen ilman pitkää sitoutumista.

Uusiutuva EKOenergia ja fossiiliton vaihtoehto

Valitsemalla uusiutuva EKOenergia lisäpalvelun tuet kestävää kehitystä ja pienennät hiilijalanjälkeäsi. Suomen luonnonsuojeluliiton suosittelema EKOenergia on 100 % uusiutuvista lähteistä peräisin olevaa sähköä, ja se on saatavilla lisäpalveluna 1,40 snt/kWh hinnalla. Vaihtoehtoisesti voit valita 100 % fossiilitonta sähköä, joka tuotetaan ilman fossiilisia polttoaineita, hintaan 0,45 snt/kWh.

Mikrotuotanto – Hyödynnä ylijäämäsähkö

Jos käytössäsi on aurinkopaneeleita, Hehku tarjoaa mahdollisuuden myydä ylijäämäsähköä suoraan sähköpörssiin. Tämä tapahtuu Suomen markkinan tuntihintaan, ja se on helppo tapa hyödyntää itse tuotettua energiaa.

Pörssisähkösopimuksen hinta

Pörssisähkön hinta määräytyy Nord Poolin Suomen markkinahinnan mukaan. Voit seurata hintaa reaaliaikaisesti esimerkiksi Fingridin Tuntihinta-mobiilisovelluksen kautta. Sopimuksen hintaan lisätään yleensä myös sähköyhtiön oma marginaali ja perusmaksu, joka kattaa muun muassa asiakaspalvelun ja laskutuksen kustannukset.

Riskit pörssisähkösopimuksessa

Vaikka pörssisähkösopimus tarjoaa säästömahdollisuuksia, siihen liittyy myös riskejä. Sähkön hinta voi nousta nopeasti, jos esimerkiksi sääolosuhteet vaikuttavat tuotantokapasiteettiin tai kysyntä kasvaa äkillisesti. Tämän vuoksi on tärkeää seurata sähkön hintaa aktiivisesti ja suunnitella kulutusta sen mukaan.

Yhteenveto

Hehku Pörssisähkösopimus on innovatiivinen ja joustava tapa ostaa sähköä, joka mahdollistaa kulutuksen ajoittamisen edullisimmille tunneille. Sopimus antaa mahdollisuuden säästöihin, mutta vaatii aktiivista seurantaa ja kulutuksen suunnittelua. Valitsemalla lisäpalvelut kuten EKOenergia tai fossiiliton sähkö voit vaikuttaa positiivisesti ympäristöön ja tukea kestävää kehitystä.

Vastaa

Edullisesti matkalle - lentäen