Viikon ruokalistan avulla isoihin arjen säästöihin


Ruokalistan tekeminen etukäteen kotona tarjoaa useita taloudellisia etuja:

 1. Suunniteltu ostoslista: Ruokalistan avulla voit suunnitella tarkasti tarvittavat ruoka-aineet ja luoda ostoslistan sen perusteella. Näin vältät impulssiostoksia ja turhia hankintoja ruokakaupassa. Suunnitelmallinen ostosten tekeminen auttaa sinua keskittymään tarpeellisiin tuotteisiin ja välttämään hukkaa.
 2. Vähemmän ruokahävikkiä: Kun suunnittelet etukäteen, mitä aiot valmistaa viikolla, voit käyttää raaka-aineet tehokkaammin ja välttää ruokahävikkiä. Ostamalla vain tarvittavat määrät ja hyödyntämällä jääkaapissa olevia aineksia voit säästää rahaa ja vähentää ruokajätteen määrää.
 3. Mahdollisuus suurten annoskokojen tekemiseen: Ruokalistan avulla voit valmistaa suurempia annoskokoja ja hyödyntää niitä useamman päivän aterioissa. Tämä säästää sekä aikaa että rahaa, koska voit valmistaa ruokaa kerralla enemmän ja hyödyntää jäämiä seuraavina päivinä. Esimerkiksi keitot, laatikot ja pataruoat ovat usein hyviä vaihtoehtoja suurten annosten tekemiseen.
 4. Vähemmän ulkona syömistä: Kun sinulla on suunniteltu ruokalista ja tarvittavat ainekset kotona, sinun on vähemmän houkutusta syödä ulkona tai tilata ruokaa. Ravintolaruoan tai ulkona syömisen kustannukset voivat olla huomattavasti korkeammat kuin kotona valmistetun aterian kustannukset.
 5. Mahdollisuus hyödyntää tarjouksia ja alennuksia: Suunnitelmallisella ruokalistan avulla voit tarkkailla ruokakauppojen tarjouksia ja alennuksia. Voit hyödyntää edullisia raaka-aineita ja suunnitella ruokalistan sen perusteella, mikä voi auttaa säästämään huomattavasti ruokaostoksissa.

Ruokalistan tekeminen etukäteen auttaa sinua olemaan tietoisempi ruokakustannuksista ja hyödyntämään kotona valmistettuja aterioita tehokkaammin. Se voi auttaa sinua säästämään rahaa, vähentämään ruokahävikkiä ja tarjoamaan enemmän hallintaa ruokaostoksiin ja ruoanlaittoon.

Tässä on esimerkki viikon ruokalista, joka voi auttaa sinua säästämään rahaa ruokaostoksissa:

Maanantai:

 • Linssikeitto: Valmista herkullinen linssikeitto, joka on edullinen ja ravitseva vaihtoehto. Voit käyttää erilaisia kasviksia, kuten porkkanaa, sipulia ja selleriä, sekä mausteita oman maun mukaan.

Tiistai:

 • Makaronilaatikko: Tee suuri satsi makaronilaatikkoa hyödyntäen jauhelihaa, makaronia, munamaitoa ja juustoa. Makaronilaatikko on helppo valmistaa etukäteen ja se tarjoaa useamman päivän aterioita.

Keskiviikko:

 • Kasviswokki: Käytä sesongin kasviksia ja wokkaa ne pannulla öljyssä ja mausteissa. Voit lisätä joukkoon proteiininlähteen, kuten tofu- tai kanasuikaleita. Tarjoa wokki riisin tai nuudeleiden kanssa.

Torstai:

 • Tonnikalapasta: Keitä pastaa ja sekoita siihen säilyketonnikalaa, oliiviöljyä, sitruunamehua, suolaa ja pippuria. Voit lisätä myös kasviksia, kuten paprikaa tai herneitä, saadaksesi lisäravinteita.

Perjantai:

 • Kikhernecurry: Valmista herkullinen curry kikherneistä, tomaateista, sipulista ja mausteista, kuten curryjauheesta, kuminasta ja korianterista. Tarjoile curry riisin tai naan-leivän kanssa.

Lauantai:

 • Pinaattiletut: Tee pinaattiletut hyödyntäen pakastepinaattia, munia, jauhoja ja mausteita. Pinaattiletut ovat helppoja ja edullisia valmistaa, ja ne tarjoavat vaihtelua ruokalistalle.

Sunnuntai:

 • Kasviskeitto: Keitä runsas kasviskeitto hyödyntäen erilaisia vihanneksia, kuten perunaa, porkkanaa, paprikaa ja sipulia. Voit lisätä joukkoon myös pavut tai linssit lisäravinteiksi.

Näiden ruokalajien avulla voit hyödyntää edullisia raaka-aineita, tehdä suurempia annoskokoja ja valmistaa ruokia etukäteen. Voit myös suunnitella ostoksesi viikolle ruokalistan perusteella ja hyödyntää tarjouksia ja alennuksia ruokakaupassa. Säästät näin sekä aikaa että rahaa ruoanlaitossa ja ruokaostoksissa.

Viikon ruokalista on suunniteltu avuksi juuri Sinun arkeesi huomioiden sesongit ja juhlapyhät. Listoista suunnittelemme aina mahdollisimman vaihtuvia ja aiemmin suunniteltuja ruokalistoja selaamalla löydät perheellesi pitkäksi aikaa mielenkiintoisia reseptejä kokeiltavaksi. 

www.hellapoliisi.fi

2 kommenttia artikkeliin ”Viikon ruokalistan avulla isoihin arjen säästöihin”

Vastaa

Edullisesti matkalle - lentäen