Brittibändi Sweet tulee kesällä Suomeen – Degerby Possujuhlat 2024

Sweet – 70-luvun Musiikkilegenda ja Glam Rockin Suunnannäyttäjä

Yhtyeen valtaisasta suosiosta Suomessa kertovat omalta osaltaan suomenkieliset versiot yhtyeen hiteistä, joista tunnetuin lienee Kirkan levyttämä ”Pikkuveli” (”Little Willy”) vuodelta 1972. Niin ikään Neumannin versioima ”Kettujen yö” (”Fox on the Run”) vuodelta 1988 muistetaan hyvin. Karma-yhtyekin lauloi Sweetin tuotantoa suomeksi.

Sweetin nousu ja musiikillinen monimuotoisuus

Sweet, brittiläinen yhtye, joka perustettiin 1960-luvun lopulla Lontoossa, muodostui merkittäväksi voimaksi 1970-luvun rock-musiikin kentällä. Alkuaikoinaan Sweetshop-nimellä tunnettu yhtye, jonka jäseniin kuuluivat laulaja Brian Connolly, kitaristi Andy Scott, basisti Steve Priest ja rumpali Mick Tucker, tunnetaan erityisesti monipuolisen musiikkityylinsä ansiosta. Yhtye aloitti uransa keskittymällä bubblegum popiin, mutta heidän tyylinsä laajeni pian käsittämään glam rockin ja hard rockin elementtejä. Sweetin ainutlaatuinen äänimaailma, joka yhdisti nämä genrejen parhaat puolet, loi pohjan heidän tunnistettavalle ja vaikuttavalle musiikilleen.

Merkkipaaluja ja ikimuistoisia hittejä

Sweetin suosio kasvoi huimasti 1970-luvun alussa, ja yhtye loi useita ikimuistoisia hittejä, jotka hallitsivat listoja ja jäivät elämään rock-musiikin klassikoina. Kappaleet kuten ”Ballroom Blitz”, ”Fox on the Run” ja ”Love Is Like Oxygen” eivät ainoastaan vahvistaneet Sweetin asemaa musiikkimaailmassa, vaan myös edustivat uudenlaista äänellistä ja musiikillista innovaatiota. Näiden kappaleiden kautta Sweet yhdisti tarttuvat melodiat, dynaamiset rock-riffit ja unohtumattomat sanoitukset, jotka määrittelivät heidät yhtenä aikansa merkittävimmistä yhtyeistä.

Vaikutusvaltainen visuaalinen ilme ja kulttuurinen vaikutus

Sweetin merkitys ulottui musiikin tuolle puolen; heidän visuaalinen ilmeensä ja lavashow’nsa loivat pohjan glam rock -genren esteettiselle tyylille. Heidän näyttävä asustuksensa, karismaattinen esiintymisensä ja teatraaliset lavashow’t vaikuttivat suuresti 1970-luvun musiikki- ja muotimaailmaan, ja heistä tuli monien muiden artistien ja yhtyeiden inspiraation lähde.

Perintö ja vaikutus nykymusiikkiin

Vaikka Sweet hajosi, yhtyeen jäsenet jatkoivat omien musiikillisten projektien parissa, säilyttäen vaikutusvaltaisen asemansa rock-musiikin historiassa. Sweetin perintö ja vaikutus eivät ole haalistuneet vuosien varrella. Heidän musiikkinsa jatkaa elämistään fanien, uudelleenjulkaisujen ja tribuuttiesitysten kautta, todistaen yhtyeen ajattoman merkityksen ja vaikutuksen rock-musiikin historiassa.

Yhteenveto

Sweet oli enemmän kuin pelkkä yhtye; he olivat musiikkilegenda ja 1970-luvun kulttuurinen ilmiö. Heidän ainutlaatuinen äänensä, visuaalinen tyylinsä ja kulttuurinen vaikutuksensa tekevät heistä yhden rock-musiikin historian merkittävimmistä nimistä. Sweetin tarina, musiikki ja perintö jatkavat vaikuttamistaan ja inspiroivat yhä uusia sukupolvia.

Sweet kiertueelle!

Degerbyn Possujuhlat 2024– Perinteiset hyvän mielen festarit lauantaina 6. päivä heinäkuuta Inkoossa. – Pääesiintyjänä uransa jäähyväiskiertueella oleva maailmankuulu hittibändi SWEET!! Degerbyn Possujuhlat järjestetään perinteiseen tapaan lauantaina, heinäkuun 6. päivä Inkoossa jo 19. kertaa peräkkäin. Ensi kesänä Possujuhlien estradille nousevat brittipopin ehdottomaan eliittiin jo vuosikymmeniä kuulunut hittibändi Sweet, 60-vuotisjuhlaansa viettävä Topmost sekä Hott File.

Degerbyn Possujuhlia vietetään ensi kesänä jo 19. kerran peräkkäin. Ja totta kai me olemme tässä meidän pienessä kyläyhteisössä tapahtumastamme ylpeitä etenkin, kun olemme vuosi toisensa jälkeen saaneet paikan päälle esiintymään koko maailman tuntemia tähtiä. Nostalgian hengessä tietysti mennään. Aikuiseen ikään varttunut yleisö on tähtäimessämme. Robert Wellsin, Johnny Loganin, Smokien ja nyt sitten Sweet-yhtyeen musiikki ja hitit herättävät muistoja ja puhuttelevat erityisesti aikuisväestöä,

Kisu Jernström

0 kommenttia artikkeliin ”Brittibändi Sweet tulee kesällä Suomeen – Degerby Possujuhlat 2024”

Vastaa

Edullisesti matkalle - lentäen