Keittiö kuntoon ja ruokaan laittamaan – 10 vinkkiä remontoijalle

Tee huolellinen suunnitelma

Ennen kuin aloitat keittiöremontin, tee huolellinen suunnitelma siitä, mitä haluat saavuttaa. Mieti tarkasti keittiön toiminnallisuutta, tilaratkaisuja, materiaaleja ja värimaailmaa. Selkeä suunnitelma auttaa välttämään turhia kustannuksia ja takaa onnistuneen remontin.

Cervera on yksi Ruotsin suurimmista yrityksistä, joka tarjoaa laajan valikoiman tuotteita keittiöön, kattaukseen ja sisustukseen. Cerveralla on huolella valikoitu valikoima, joka sisältää korkealaatuisia tuotteita tunnetuilta tuotemerkeiltä, kuten Marimekko, Fiskars, Anders Petter, Table Top Stories, Eva Solo, Iittala ja monet muut.

•    Kattava valikoima tuotteita keittiöön, kattaukseen ja sisustukseen.
•    Myynnissä yli 27 000 tuotetta
•    Tarjolla aina ilmainen toimitus yli 59 euron tilauksille.

Panosta laadukkaisiin ja kestäviin materiaaleihin

Keittiö on yksi kodin intensiivisimmin käytetyistä tiloista, joten panosta laadukkaisiin ja kestäviin materiaaleihin. Investoi laadukkaisiin keittiökalusteisiin, lattia- ja seinämateriaaleihin sekä työtasoihin. Laadukkaat materiaalit takaavat keittiön pitkäikäisyyden ja helpon ylläpidon.

Huomioi ergonomia ja toimivuus

Keittiön toimivuus ja ergonomia ovat tärkeitä seikkoja, joita ei kannata unohtaa remontissa. Sijoita keittiön eri osa-alueet, kuten tiskiallas, liesi ja jääkaappi, siten, että niiden välillä on helposti liikkumista. Lisäksi mieti käden ulottuville asettuvat säilytysratkaisut ja työskentelytilat.

Satsaa riittävästi valaistukseen

Valaistus vaikuttaa merkittävästi keittiön tunnelmaan ja toimivuuteen. Huolehdi, että keittiössä on riittävästi luonnonvaloa, ja suunnittele lisäksi toimiva keinotekoinen valaistus. Esimerkiksi työtasojen valaistus ja tunnelmalliset valaisimet ruokailutilassa luovat viihtyisyyttä.

Huomioi säilytystarpeet

Keittiössä on usein paljon tavaroita, joten huomioi remontissa säilytystarpeet. Mieti fiksuja säilytysratkaisuja, kuten vetolaatikoita, kääntyviä kulmakaappeja ja avohyllyjä. Näin pidät keittiön siistinä ja järjestyksessä.

Lisää vihreää

Kasvit tuovat keittiöön elämää ja raikkautta. Harkitse viherkasvien lisäämistä esimerkiksi ikkunalaudoille tai keittiön saarekkeelle. Voit myös kasvattaa yrttejä omassa pienessä yrttipuutarhassa.

Valitse aikaa kestävä värimaailma

Klassiset ja ajattomat värit ovat turvallisia valintoja keittiössä. Vaaleat sävyt, kuten valkoinen, beige tai harmaa, luovat avaran ja raikkaan ilmeen. Voit tuoda väriä keittiöön pienillä yksityiskohdilla, kuten astioilla tai tekstiileillä.

Panosta kestäviin kodinkoneisiin

Kodinkoneet ovat keittiön sydän, joten panosta laadukkaisiin ja kestäviin vaihtoehtoihin. Energiatehokkaat ja toiminnalliset kodinkoneet säästävät sekä energiaa että rahaa pitkällä tähtäimellä.

Mieti ekologisuutta

Remontin yhteydessä kannattaa miettiä myös ekologisuutta. Valitse ympäristöystävällisiä materiaaleja ja energiatehokkaita ratkaisuja. Kierrätä vanhat keittiön materiaalit mahdollisuuksien mukaan.

Viimeistele persoonallisilla yksityiskohdilla

Lopuksi viimeistele keittiö persoonallisilla yksityiskohdilla. Koriste-esineet, taideteokset ja kauniit tekstiilit tuovat keittiöön omaa ilmettäsi ja tekevät siitä viihtyisän ja kodikkaan paikan.

Tärkeintä on luoda keittiö, joka sopii omiin tarpeisiisi ja toiveisiisi. Onnea remonttiin ja ruoanlaittohetkiin uudistetussa keittiössä!

Yksi kommentti artikkeliin ”Keittiö kuntoon ja ruokaan laittamaan – 10 vinkkiä remontoijalle”

Vastaa

Edullisesti matkalle - lentäen