Kuinka säästää sähkölaskussa? Vinkkejä ja neuvoja jokaiselle

Sähkön hinta nyt on noussut viime aikoina, ja moni miettii, kuinka voi pienentää sähkölaskuaan. Onneksi on olemassa useita keinoja, joilla voi säästää energiaa ja rahaa.

Säästä valaistuksessa

Valaistus on yksi kodin suurimmista sähkönkuluttajista. Voit säästää valaistuksessa vaihtamalla hehkulamput energiatehokkaisiin LED-lamppuihin. LED-lamput kuluttavat huomattavasti vähemmän sähköä ja kestävät paljon pidempään kuin hehkulamput. Voit myös sammuttaa valot aina, kun poistut huoneesta.

Vähennä lämmitystä

Lämmitys on toinen kodin suuri sähkösyöppö. Voit säästää lämmityksessä laskemalla termostaatin lämpötilaa muutamalla asteella. Voit myös tiivistää kotisi paremmin, jotta lämpö ei karkaa harakoille. Voit myös harkita älytermostaatin hankkimista, jonka avulla voit ohjata kodin lämmitystä etänä.

Käytä kodinkoneita tehokkaasti

Kodinkoneet kuluttavat myös paljon sähköä. Voit säästää energiaa käyttämällä kodinkoneita tehokkaasti. Pese pyykit täysiä koneellisia ja valitse alhaisemmat lämpötilat. Kuivata pyykit ulkona aina kun mahdollista. Sammuta koneet, kun et käytä niitä.

Hanki energiatehokkaita laitteita

Kun ostat uusia laitteita, valitse energiatehokkaat mallit. Energiatehokkaat laitteet kuluttavat vähemmän sähköä ja voivat säästää rahaa pitkällä aikavälillä. Voit tarkistaa laitteen energiatehokkuuden Energy Star -merkinnästä.

Vaihda sähkösopimusta

Voit myös säästää rahaa vaihtamalla sähkösopimusta. Vertaa eri sähkönmyyjien hintoja ja valitse itsellesi sopivin sopimus. Oomi on yksi Suomen edullisimmista sähkönmyyjistä, ja he tarjoavat 100 % uusiutuvaa energiaa. Voit laskea Oomi-sähkösopimuksen hinnan verkkosivuillamme.

Muita vinkkejä sähkön säästämiseen

  • Sammuta valmiusvirta laitteista, kun et käytä niitä.
  • Käytä luonnonvaloa aina kun mahdollista.
  • Pese astioita käsin astianpesukoneen sijaan.
  • Ripusta pyykit kuivumaan narulle kuivausrumpun sijaan.
  • Pidä jääkaapin ja pakastimen ovet suljettuina.
  • Säädä jääkaapin ja pakastimen lämpötilaa oikealle tasolle.
  • Sulata pakasteet jääkaapissa.

Noudattamalla näitä vinkkejä voit helposti säästää sähköä ja rahaa. Sähkön säästäminen on hyväksi sekä lompakkollesi että ympäristölle.

Lisätietoja

Lisätietoja sähkön säästämisestä löydät seuraavista linkeistä:

  • https://oomi.fi/

Huomaa: Muista myös, että sähkön säästöön on olemassa monia muitakin keinoja kuin tässä artikkelissa mainitut. On tärkeää kokeilla erilaisia keinoja ja löytää ne, jotka sopivat parhaiten sinulle ja kotiisi.

Yksi kommentti artikkeliin ”Kuinka säästää sähkölaskussa? Vinkkejä ja neuvoja jokaiselle”

Vastaa

Edullisesti matkalle - lentäen