TOP 5 vinkit olohuoneen kasveille

Tässä on viisi vinkkiä olohuoneen kasveille:

Valitse oikea kasvi olohuoneesi valaistukseen

Kaikki kasvit eivät viihdy samanlaisessa valaistuksessa. Valitse kasvi, joka sopii olohuoneesi valaistukseen. Esimerkiksi, jos olohuoneesi on valoisa, valitse kasvi, joka viihtyy valoisassa paikassa, kuten vehka. Jos olohuoneesi on varjoisa, valitse kasvi, joka viihtyy varjossa, kuten rönsylilja.

Valo on tärkein kasvien kasvun kannalta. Useimmat huonekasvit tarvitsevat valoa kasvaakseen hyvin, mutta liian paljon suoraa auringonvaloa voi vahingoittaa kasveja. Aseta kasvit paikkaan, jossa on sopivasti valoa niiden tarpeiden mukaan. Esimerkiksi, vehkat viihtyvät hieman varjoisemmassa paikassa, kun taas kaktukset tarvitsevat enemmän suoraa auringonvaloa.

Huolehdi kastelusta

Kasvit tarvitsevat oikean määrän vettä kasvaakseen terveinä. Liika tai liian vähäinen kastelu voi johtaa kasvien kuolemaan. Kastelu on yksi tärkeimmistä hoitotoimista kodin kasveille. Yleensä kasvit tarvitsevat kastelua, kun pintamulta tuntuu kuivalta. Kastele kasveja riittävästi, mutta varmista, että ylimääräinen vesi valuu pois astiasta, jotta juuret eivät seisokkele vedessä. Mieti myös ilman kosteutta: Monet kodin kasvit viihtyvät paremmin, kun ilmankosteus on korkea. Huonekasveille voit suihkuttaa lehtiä tai sijoittaa ne kostean kivituhkakerroksen päälle.

Puhdista lehdet säännöllisesti

Olohuoneen kasvit keräävät pölyä lehtiinsä, mikä voi estää niitä saamasta tarpeeksi valoa. Puhdista kasvien lehdet säännöllisesti kostealla liinalla tai suihkuttamalla niitä vedellä.

Vältä vetoa

Kasvit voivat kärsiä vedosta, joten varmista, että ne eivät ole ilmastointilaitteen tai ikkunan lähettyvillä, josta veto käy. Pidä kasvit mieluummin paikassa, jossa ilmanvaihto on hyvä, mutta vetoa ei ole.

Lannoita kasvit tarpeen mukaan

Kasvit tarvitsevat ravinteita, jotta ne kasvavat terveinä ja kauniina. Lannoita kasveja tarpeen mukaan. Yleensä kasvit tarvitsevat lannoitusta kerran tai kaksi kuukaudessa kasvukauden aikana. Muista käyttää kasveille sopivaa lannoitetta ja noudattaa annosteluohjeita. Muista myös itse multa: Kasvien kasvualusta eli multa on tärkeä tekijä niiden kasvussa. Kasvit tarvitsevat ravinteita kasvaakseen, joten multan tulisi sisältää tarvittavat ravinteet. Varmista, että kasvin kasvualusta on hyvin kuohkeaa ja päästää ilman kiertämään juurten ympärillä. Vaihda kasvualusta tarvittaessa.

Kasvien hoito on jatkuvaa työtä, joten varmista, että hoidat kasvejasi säännöllisesti. Poista kuolleet lehdet ja kukat, puhdista lehdet pölystä ja tarkista kasvien kunto säännöllisesti. Nämä perusasiat auttavat pitämään kodin kasvit terveinä ja kauniina. On tärkeää muistaa, että jokainen kasvi on erilainen, joten tutustu kasveihisi ja

Yksi kommentti artikkeliin ”TOP 5 vinkit olohuoneen kasveille”

Vastaa

Edullisesti matkalle - lentäen