Kiinteä vai pörssisähkö: Mikä sopii sinulle parhaiten?

Sähkösopimuksen valinta voi tuntua hankalalta, sillä vaihtoehtoja on useita. Viime vuosina pörssisähkö on noussut yhä suositummaksi, mutta kiinteähintainen sähkö on edelleen monille varma ja turvallinen vaihtoehto. Tässä artikkelissa vertailemme kiinteän ja pörssisähkön ominaisuuksia ja autamme sinua löytämään tarpeisiisi sopivimman vaihtoehdon.

Kiinteähintainen sähkö

Kiinteähintainen sähkö tarkoittaa, että sähkön hinta pysyy samana koko sopimuskauden ajan, riippumatta markkinahinnan vaihteluista. Tämä tuo ennustettavuutta ja vakautta sähkölaskuun. Kiinteähintainen sähkö sopii sinulle, jos:

  • Arvostat ennustettavuutta ja vakautta.
  • Et halua seurata sähkön hinnan vaihteluita.
  • Haluat välttää yllättäviä sähkölaskuja.

Kiinteähintaisen sähkön hinta on tyypillisesti hieman korkeampi kuin pörssisähkön keskihinta. Hintaan vaikuttavat mm. sopimuskauden pituus, sähkön myyjä ja sähkön toimituspiste.

Pörssisähkö

Pörssisähkön hinta vaihtelee tunneittain kysynnän ja tarjonnan mukaan. Hinta on tyypillisesti edullisimmillaan yöllä ja viikonloppuisin, kun taas kysynnän ollessa suurinta hinta voi nousta korkeaksi. Pörssisähkö sopii sinulle, jos:

  • Olet valmis seuraamaan sähkön hinnan vaihteluita.
  • Haluat mahdollisuuden säästää sähkölaskussa.
  • Olet valmis sietämään mahdollisia hintapiikkejä.

Pörssisähkön hinta voi vaihdella suuresti, joten on tärkeää seurata hinnan kehitystä ja optimoida sähkönkulutusta edullisemmille tunneille.

Oomi, Helen ja Fortum: Eri vaihtoehtoja kiinteähintaiseen ja pörssisähköön

Suomessa on useita sähköyhtiöitä, jotka tarjoavat sekä kiinteähintaisia että pörssisähkösopimuksia. Tässä muutamia esimerkkejä:

Oomi on sähköyhtiö, joka tarjoaa 100% uusiutuvaa energiaa. Oomi tarjoaa sekä kiinteähintaisia että pörssisähkösopimuksia.

Helen on Helsingin kaupungin energiayhtiö, joka tarjoaa monipuolisia sähkötuotteita ja -palveluita. Helenillä on tarjolla useita kiinteähintaisia sähkösopimuksia sekä pörssisähkö.

Fortum on yksi Suomen suurimmista energiayhtiöistä, joka tarjoaa laajan valikoiman sähkötuotteita ja -palveluita. Fortumilla on tarjolla useita kiinteähintaisia sähkösopimuksia sekä pörssisähkö.

Mikä sähkösopimus sopii sinulle?

Parhaan sähkösopimuksen valinta riippuu omista tarpeistasi ja mieltymyksistäsi. Jos arvostat ennustettavuutta ja vakautta, kiinteähintainen sähkö voi olla sinulle paras vaihtoehto. Jos taas olet valmis seuraamaan sähkön hinnan vaihteluita ja optimoimaan sähkönkulutusta, pörssisähkö voi tarjota mahdollisuuden säästää sähkölaskussa.

Vertaile eri sähköyhtiöiden tarjouksia ja valitse sähkösopimus, joka sopii parhaiten tarpeisiisi. Muista myös tarkistaa sopimusehdot ja hinta ennen sopimuksen solmimista.

Vastaa

Edullisesti matkalle - lentäen