Vinkit auton maalipinnan huolehtimille – katso tästä TOP 10 vinkit

Hyvä auton maalipinnan hoito auttaa pitämään autosi näyttämään uudelta ja säilyttämään sen jälleenmyyntiarvon. Tässä 10 vinkkiä, joiden avulla voit huolehtia autosi maalipinnasta:

Pese säännöllisesti

Pese auto säännöllisesti poistaaksesi lika, pöly, siitepöly ja muut epäpuhtaudet, jotka voivat naarmuttaa maalipintaa tai aiheuttaa ruostetta ja korroosiota.

Auton säännöllinen peseminen on tärkeä askel auton maalipinnan kunnossapidossa. Se poistaa lian, suolan, linnunkakat, puun mahlan ja muut epäpuhtaudet, jotka voivat vahingoittaa maalipintaa ja johtaa korroosioon. Tässä on perusohjeet auton pesemiseen:

 1. Valmista tarvikkeet: Tarvitset auton pesuainetta, kaksi ämpäriä, pehmeän pesusienen tai autonpesuhanskan, pehmeän kuivausliinan tai mikrokuitupyyhkeen, ja mahdollisesti auton vahaa tai auton suojasuihketta.
 2. Valitse oikea paikka: Vältä pesemästä autoa suorassa auringonvalossa, koska se voi kuivattaa pesuaineen nopeasti ja jättää tahroja tai vesiläikkiä.
 3. Huuhtele auto: Aloita huuhtelemalla koko auto vedellä letkulla tai painepesurilla. Tämä auttaa poistamaan irtonaisen lian ja estämään naarmuja pesun aikana.
 4. Täytä ämpärit: Täytä toinen ämpäri vedellä ja toinen autonpesuaineella ja vedellä sekoitetulla liuoksella.
 5. Pese auto: Kasta pesusieni tai -hanska pesuaineliuokseen ja pese auto alhaalta ylöspäin pyörivin liikkein. Älä paina liian kovaa, jotta et naarmuta maalipintaa.
 6. Huuhtele sieni: Käytä toista ämpäriä sienen tai hanskan huuhtelemiseen aina, kun siinä on liikaa likaa.
 7. Huuhtele auto: Kun olet pessyt koko auton, huuhtele se huolellisesti vedellä. Varmista, että kaikki pesuaine on poistettu, jotta se ei jätä tahroja tai vaurioita maalipintaa.
 8. Kuivaa auto: Kuivaa auto mahdollisimman nopeasti pesun jälkeen, jotta vältät vesiläikkien muodostumisen. Käytä pehmeää pyyhettä tai mikrokuituliinaa ja seuraa samaa pyörivää liikettä kuin pesussakin.
 9. Vahaa auto: Auton vahaaminen on hyvä idea pesun jälkeen, koska se antaa lisäsuojaa maalipinnalle ja antaa autolle kauniin kiillon. Seuraa vahan paketin ohjeita.

Muista, että auton pesun tulisi olla lempeä prosessi. Älä koskaan käytä hankaavia pesuaineita tai harjoja, ja vältä kovaa hankausta, joka voi naarmuttaa ja vahingoittaa maalipintaa. Pesemällä auto säännöllisesti, voit pitää sen näyttämään hyvältä ja säilyttää sen arvon.

Käytä oikeita pesuaineita

Käytä auton pesuun tarkoitettuja pesuaineita. Älä käytä astianpesuainetta tai muita kodin pesuaineita, jotka voivat vahingoittaa maalipintaa.

Vältä suoraa auringonvaloa

Älä pese autoa suorassa auringonvalossa. Auringonvalo voi kuivattaa pesuaineen liian nopeasti, jolloin se voi jättää tahroja maalipintaan.

Käytä pehmeää pesusientä tai pesuhanskaa

Käytä pehmeää pesusientä tai pesuhanskaa, joka ei naarmuta maalipintaa. Älä koskaan käytä hankaavia sieniä tai rättejä.

Huuhtele ja kuivaa huolellisesti

Huuhtele auto huolellisesti kaiken pesuaineen poistamiseksi. Kuivaa auto pehmeällä pyyhkeellä tai erityisellä auton kuivausliinalla estääksesi vesipisaroiden kuivumisen ja jättämisen tahroja.

Käytä vahaa suojana

Käytä autovahaa säännöllisesti suojataksesi maalipintaa ja antaaksesi sille kauniin kiillon. Vaha suojaa maalipintaa myös auringonvalolta, lialta, linnunkakalta ja puun mahlaa vastaan.

Vältä lintujen ulosteita ja puun mahlaa

Nämä voivat olla erittäin vahingollisia maalipinnalle ja voivat aiheuttaa pysyviä tahroja tai vaurioita. Jos huomaat tällaisia, puhdista ne välittömästi.

Huolehdi pienistä naarmuista ja kolhuista

Auton pienet naarmut ja kolhut voivat vaikuttaa sen ulkonäköön ja arvoon, ja ajan mittaan ne voivat johtaa suurempiin ongelmiin, kuten ruostumiseen. Seuraavassa on joitakin vinkkejä, kuinka voit hoitaa näitä pieniä vahinkoja:

 1. Puhdista alue huolellisesti: Puhdista alue huolellisesti ennen kuin ryhdyt korjaamaan naarmua tai kolhua. Tämä estää likaa tai pölyä pääsemästä korjausaineeseen ja mahdollisesti pahentamasta vahinkoa.
 2. Käytä naarmunpoistoainetta: Naarmunpoistoaineita voi ostaa useimmista autojen tarvikkeiden myymälöistä. Ne ovat yleensä hankaavia aineita, jotka tasoittavat naarmun ympärillä olevaa pintaa ja tekevät naarmusta vähemmän havaittavan. Noudata pakkauksen ohjeita.
 3. Käytä maalikynää tai maalikittiä: Syvempiin naarmuihin tai pieniin kolhuihin voit käyttää maalikynää tai maalikittiä, jotka vastaavat autosi maaliväriä. Varmista, että olet valinnut oikean värisävyn autollesi.
 4. Pintakäsittely: Kun olet levittänyt maalia naarmuun tai kolhuun, anna sen kuivua täysin ennen pintakäsittelyä, kuten vahaa tai tiivistettä.
 5. Käytä ammattilaista: Jos naarmu on syvä tai kolhu on suuri, tai jos et tunne oloasi mukavaksi tehdä korjauksia itse, harkitse ammattilaisen käyttämistä. Automaalaamot ja korjaamot voivat tehdä korjauksia, jotka näyttävät lähes huomaamattomilta.

Muista, että ehkäisy on paras tapa välttää naarmuja ja kolhuja. Pysäköi autosi riittävän kauas muista ajoneuvoista, älä jätä tavaroita tai roskia auton lähelle, ja aja varovasti. Jos joudut ajamaan maastoissa tai alueilla, joilla on paljon kiviä tai hiekkaa, harkitse auton alustan suojauksen parantamista estääksesi vahingot, jotka voivat syntyä roiskuvista kivista tai hiekasta.

Suojaa autosi kovilta sääolosuhteilta

Paras tapa suojata autoa sääolosuhteilta on säilyttää se katoksessa, autotallissa tai muussa suojatussa tilassa. Tämä suojaa autoa auringolta, sateelta, lumelta, jäältä ja muilta haitallisilta tekijöiltä.

Jos autosi on pakko jättää ulos, harkitse auton suojapeitteen käyttöä. Se voi tarjota jonkin verran suojaa auringon UV-säteilyltä, lialta, linnunkakalta, lehdiltä ja muilta tekijöiltä.

Auton vahaaminen muodostaa suojakerroksen auton maalipinnalle, joka suojaa sitä UV-säteilyltä, lialta ja vedeltä. Vahaus tulisi tehdä vähintään kahdesti vuodessa, mutta mieluiten joka kolmas kuukausi.

Ota huomioon ammattimainen käsittely kuten keraaminen pinnoitus

Ammattimainen käsittely, kuten keraaminen pinnoitus tai auton maalipinnan kiillotus, voi antaa pitkäaikaisen suojan ja auttaa säilyttämään auton ulkonäön.

Keraaminen pinnoitus on auton ulkopuolen suojauksen muoto, joka tarjoaa useita etuja perinteisiin vahaus- ja tiivistysmenetelmiin verrattuna. Keraaminen pinnoite on nestemäinen polymeeri, joka kiinnittyy auton maalipintaan muodostaen kestävän, suojaavan kerroksen. Tässä joitakin keraamisen pinnoitteen ominaisuuksia:

 1. Korkea kovuus: Keraaminen pinnoitus tarjoaa suojan naarmuilta ja muilta vaurioilta, koska se on erittäin kova. Se ei kuitenkaan ole immuuni koville iskuille tai naarmuille.
 2. Pitkäaikainen suoja: Toisin kuin vaha, joka vaatii uusintakäsittelyä muutaman kuukauden välein, keraaminen pinnoite voi kestää vuosia, jos sitä hoidetaan oikein.
 3. Kemiallinen vastustuskyky: Keraaminen pinnoitus kestää kemikaaleja pH 2-12. Tämä tarkoittaa, että happamat sateet ja lintujen jätökset eivät syövytä maalipintaa.
 4. UV-suoja: Keraaminen pinnoitus heijastaa UV-säteitä, suojellen auton maalipintaa auringon aiheuttamalta haalistumiselta.
 5. Vedenhylkivyys: Keraaminen pinnoite antaa maalipinnalle ”helmiäistehon”, joka hylkii vettä ja likaa, mikä tekee autosta helpommin puhdistettavan.
 6. Kiilto: Keraaminen pinnoite lisää auton maalipinnan kiiltoa, mikä saa sen näyttämään uudemmalta.

Keraamisen pinnoituksen asennus on melko monimutkainen prosessi ja se edellyttää tiettyä taitoa ja kokemusta, joten se kannattaa usein jättää ammattilaisille. Prosessi sisältää yleensä auton perusteellisen pesun, mahdollisten naarmujen korjauksen, auton kuivauksen ja pinnoitteen levittämisen.

Näillä yksinkertaisilla ja tehokkailla vinkkeillä voit huolehtia autosi maalipinnasta ja pitää sen näyttämään uudelta vuosien ajan.

0 kommenttia artikkeliin ”Vinkit auton maalipinnan huolehtimille – katso tästä TOP 10 vinkit”

Vastaa

Edullisesti matkalle - lentäen