Vinkit auton renkaiden huolehtimiselle – kesällä ja talvella

Auton renkaista huolehtiminen on tärkeää sekä turvallisuuden että auton suorituskyvyn kannalta. Seuraavassa on joitakin vinkkejä auton renkaiden ylläpitoon kesällä ja talvella:

Yleiset vinkit

 1. Ilmanpaine: Tarkista renkaiden ilmanpaine vähintään kerran kuukaudessa. Ilmanpaine voi vaikuttaa auton ajettavuuteen, polttoainetehokkuuteen ja renkaiden kulumiseen.
 2. Kulumisen tarkistus: Tarkista renkaidesi kulutuspinnan syvyys säännöllisesti. Suositeltu minimisyvyys on useimmissa maissa 1.6 mm, mutta turvallisuussyistä on suositeltavaa vaihtaa renkaat jo ennen kuin päästään tähän syvyyteen. Käytä kolikon reunaa tai erityistä rengasmittaa kulutuspinnan syvyyden tarkistamiseen.
 3. Tarkista vauriot: Tarkista renkaat säännöllisesti halkeamien, leikkausten tai vieraiden esineiden, kuten naulojen tai ruuvien, varalta. Jos havaitset vaurioita, vie auto ammattilaiselle tarkistettavaksi.

Kesärenkaiden huolto

 1. Kesärenkaiden valinta: Valitse kesärenkaat, jotka sopivat autollesi ja ajotyylillesi. Kesärenkaissa tulisi olla hyvä pidon ja kulumisen vastus sekä riittävä märkäpito.
 2. Säilytys: Kesärenkaat tulee säilyttää viileässä, kuivassa ja pimeässä paikassa talven ajan. Varmista, että rengaspaineet ovat oikeat ennen säilytystä.

Talvirenkaiden huolto

 1. Talvirenkaiden valinta: Talvirenkaiden tulisi tarjota hyvä pito sekä lumella että jäällä. Valitse joko nastarenkaat tai kitkarenkaat riippuen ajotarpeistasi ja olosuhteista.
 2. Vaihto: Vaihda talvirenkaat ennen kuin lämpötila laskee alle 7°C. Talvirenkaat on valmistettu kumiseoksesta, joka pysyy joustavana kylmissä olosuhteissa, mikä parantaa pitoa.
 3. Säilytys: Säilytä talvirenkaat kesän ajan samalla tavoin kuin kesärenkaat. Huolehdi, että ne ovat puhtaat ja kuivat ennen säilytystä ja tarkista rengaspaineet.

Nämä ylläpidon vinkit auttavat sinua pidentämään renkaiden käyttöikää ja parantamaan turvallisuuttasi tiellä. On tärkeää muistaa, että renkaiden kunnossapito on osa auton yleistä huoltoa ja se tulisi ottaa huomioon myös ajoneuvon huoltosuunnitelmaa laadittaessa.

TyresNET on kansainvälinen, verkossa toimiva kauppapaikka ja hintojen vertailusivusto, joka toimii yli 50 maassa. Renkaat.com on paras hintojen ja tuotteiden vertailupaikka kaikenlaisille renkaille, vanteille sekä monelle muulle, ja autamme asiakkaita löytämään parhaimmat merkit ja myyjät, jotka tarjoavat parhaiten vastinetta rahoille.

Mitä vääriä asioita voi tehdä autonrenkaiden kanssa?

Autonrenkaiden kanssa voi tehdä monia virheitä, jotka voivat vahingoittaa renkaita, lyhentää niiden käyttöikää tai jopa vaarantaa turvallisuuden. Tässä on joitakin yleisiä virheitä:

 1. Väärä ilmanpaine: Liian alhainen tai korkea ilmanpaine voi aiheuttaa renkaan epätasaisen kulumisen, huonon ajettavuuden ja jopa renkaan rikkoutumisen. Tarkista renkaidesi ilmanpaine säännöllisesti ja varmista, että se on valmistajan suositusten mukainen.
 2. Renkaiden vaihdon laiminlyönti: Renkaiden kulumispinnan syvyys on tärkeä turvallisuustekijä. Jos kulutuspinnan syvyys on alle 1.6 mm, renkaat tulisi vaihtaa. Talvella pito-ominaisuudet alkavat heiketä jo merkittävästi ennen tätä rajaa, joten talvirenkaat tulisi vaihtaa uusiin jo noin 4 mm pinnan syvyydessä.
 3. Renkaiden tasapainotuksen laiminlyönti: Jos renkaat eivät ole tasapainossa, se voi aiheuttaa värinää ja epätasaista kulumista. Renkaat tulisi tasapainottaa aina, kun ne asennetaan uudestaan vanteille.
 4. Renkaiden kääntämisen laiminlyönti: Renkaiden kääntäminen auttaa niitä kulumaan tasaisesti, mikä pidentää niiden käyttöikää. Suositeltu väli renkaiden kääntämiselle riippuu autonvalmistajasta ja renkaista, mutta yleinen ohje on noin 10 000-12 000 kilometrin välein.
 5. Vääränlaiset renkaat: On tärkeää käyttää autollesi sopivia renkaita. Esimerkiksi kesärenkaat eivät tarjoa riittävää pitoa talviolosuhteissa, ja talvirenkaat voivat kulua nopeasti ja menettää tehokkuutensa kesäolosuhteissa.
 6. Renkaiden säilyttäminen väärin: Renkaat tulisi säilyttää oikein, kun ne eivät ole käytössä. Ne tulisi puhdistaa ennen säilytystä, ja niiden tulisi olla kuivassa, pimeässä ja viileässä paikassa.
 7. Ei tarkisteta renkaiden kuntoa: Vauriot, kuten halkeamat, leikkaukset tai naulat, voivat johtaa renkaan rikkoutumiseen. Tarkista renkaat säännöllisesti tällaisten vaurioiden varalta.

Nämä virheet ovat yleisiä, mutta vältettävissä oikealla huollolla ja tarkkaavaisuudella. Autonrenkaat ovat yksi auton tärkeimmistä turvallisuusominaisuuksista, joten niiden ylläpitoon tulisi suhtautua vakavasti.

Oikeat renkaat autoon käyttötarkoituksen mukaisesti

Auton renkaat ovat yksi tärkeimmistä tekijöistä, jotka vaikuttavat ajoneuvon suorituskykyyn ja turvallisuuteen. Renkaan valintaan vaikuttavat monet tekijät, kuten auton tyyppi, käyttöolosuhteet, ajotyyli ja henkilökohtaiset mieltymykset. Tässä on joitakin yleisiä ohjeita renkaan valintaan eri käyttötarkoituksissa:

Kaupunkiajo:

Kaupunkiajossa on tärkeää valita renkaat, jotka tarjoavat hyvän pidon märillä ja kuivilla teillä sekä kyvyn vastustaa kulumista. Hyvät renkaat kaupunkiajossa ovat myös hiljaisia ja mukavia. Kesäksi valitse laadukkaat kesärenkaat ja talveksi joko kitka- tai nastarenkaat, riippuen talvisista olosuhteista ja henkilökohtaisista mieltymyksistä.

Maaseutuajo:

Maaseudulla ajaville on tärkeää valita renkaat, jotka pystyvät selviytymään erilaisista olosuhteista, kuten hiekka-, mukula- tai sorateistä. Maasturin renkaat voivat olla hyvä valinta, jos ajat paljon karkeilla teillä. Talvella on tärkeää valita renkaat, jotka tarjoavat hyvän pidon lumessa ja jäällä.

Moottoritieajo:

Moottoritieajossa korostuvat renkaan suorituskyky suurilla nopeuksilla, mukavuus ja melun vähentäminen. Laadukkaat renkaat, jotka tarjoavat hyvän suuntavakaavuuden ja vähän melua, ovat parhaita moottoritieajoon.

Urheiluautojen ja korkean suorituskyvyn ajoneuvojen renkaat:

Urheiluautoille ja korkean suorituskyvyn ajoneuvoille on suositeltavaa valita laadukkaat renkaat, jotka tarjoavat erinomaisen pidon sekä kuivalla että märällä tiellä. Ne tarjoavat myös hyvän suuntavakaavuuden suurissa nopeuksissa.

SUV- ja 4×4-ajoneuvojen renkaat:

SUV- ja 4×4-ajoneuvoille on tarjolla erityisiä renkaita, jotka tarjoavat hyvän pidon ja kestävyyden sekä maastossa että maantiellä.

Maastoajo:

Maastoajoon tarkoitetut renkaat ovat erityisesti suunniteltu selviytymään haastavista olosuhteista, kuten mudasta, hiekasta ja kivistä. Ne ovat yleensä kalliimpia ja kuluvat nopeammin tien päällä, joten niitä käytetään usein vain erityistarkoituksiin.

Muista, että valitsetpa minkä tahansa renkaat, on tärkeää pitää ne hyvässä kunnossa tarkistamalla säännöllisesti niiden ilmanpaine ja kulumispinnan syvyys sekä vaihtamalla ne oikea-aikaisesti. Oikeat ja hyvin huolletut renkaat parantavat ajoneuvosi suorituskykyä, turvallisuutta ja polttoainetehokkuutta.

Yksi kommentti artikkeliin ”Vinkit auton renkaiden huolehtimiselle – kesällä ja talvella”

Vastaa

Edullisesti matkalle - lentäen