Miten estät talvella auton ikkunoiden jäätymisen


Auton ikkunoiden jäätymisen estäminen talvella voi olla tärkeää varmistettaessa, että pystyt turvallisesti käyttämään ajoneuvoa. Tässä on joitakin vinkkejä, joilla voit ehkäistä auton ikkunoiden jäätymistä:

  1. Käytä jäänestoainetta: Suihkuta ikkunoiden pinnalle jäänestoainetta ennen talven saapumista. Jäänestoaineen avulla jää ja jäätyminen tarttuvat vähemmän ikkunoiden pintaan.
  2. Peitä ikkunat: Käytä auton ikkunoiden peittämiseen talvella ikkunakalvoa tai erityisiä ikkunapeittoja. Nämä estävät kosteuden pääsemisen suoraan ikkunoiden pintaan ja vähentävät jäätymisen riskiä.
  3. Pysäköi autosi suojaisaan paikkaan: Jos mahdollista, pysäköi auto katoksen, autotallin tai muun suojatun alueen alle. Suojaisessa paikassa auto altistuu vähemmän kosteudelle, mikä auttaa estämään ikkunoiden jäätymistä.
  4. Käytä auton lämmityslaitetta: Jos autossasi on lämmityslaite, voit käyttää sitä ennen ajoa lämmittämään auton sisätilat. Tämä auttaa myös lämmittämään ikkunoita ja estää niiden jäätymisen.
  5. Älä käytä kuumaa vettä jäätymisen poistamiseen: Vaikka saattaa olla houkuttelevaa kaataa kuumaa vettä jäätynyttä ikkunaa, älä tee sitä. Äkillinen lämpötilan muutos voi rikkoa ikkunoita.
  6. Käytä auton sisäilman kierrätystä: Käytä autosi sisäilmakiertoa, jotta kostea ilma ei pääse sisälle auton sisätiloihin. Tämä auttaa vähentämään kosteuden määrää ikkunoiden pinnalla.
  7. Käytä ikkunanpyyhkijöitä ja sulatinta: Jos autossasi on lämmitettävät ikkunanpyyhkijät tai sulatintekniikka, käytä niitä tarvittaessa poistamaan jää ja huurre ikkunoilta.

On myös hyvä pitää auton ikkunat puhtaina sekä poistaa lumi ja jää ikkunoilta ennen ajoa. Näin varmistat hyvän näkyvyyden ja turvallisen ajokokemuksen talvella.

Kun auton ikkunat ovat jäässä, paras apu on spraymuodossa oleva jäänsulattaja. Poista aina ensin lumi jään päältä.

www.tankille.fi

Yksi kommentti artikkeliin ”Miten estät talvella auton ikkunoiden jäätymisen”

Vastaa

Edullisesti matkalle - lentäen