Telia: Valittuihin liittymiin kaupan päälle 50€ Lidl-lahjakortti

Aika: 4.-10.3.2024 -> tästä Telian liittymätarjoukseen

Ainoa täysin suomalainen 5G-verkko

Keskustelun tarve Suomen kotimaisesta 5G:stä

Suomessa on herännyt keskustelu yhden operaattorin, Telia Finlandin, tarjoamasta kotimaisesta 5G-verkosta. Kati Riikonen, Telia Finlandin Online, markkinointi- ja analytiikkajohtaja, korostaa, että tietoturvan huomioiminen on yhä tärkeämpää liittymäkaupoilla. Perinteisesti operaattorien keskittyessä verkkojen peittoon, nopeuteen ja hintaan, nyt korostetaan yhä enemmän tietoturvan merkitystä. Riikosen mukaan jokaisen kuluttajan on tärkeä tietää, missä ja kenen verkoissa heidän henkilökohtaiset tietonsa liikkuvat. Tässä kontekstissa kotimaisuuden korostaminen tuo lisää varmuutta ja läpinäkyvyyttä.

Kotimaisuuden rooli 5G-verkkojen kehityksessä

Kotimaisuuden painottaminen on noussut merkittäväksi tekijäksi 5G-verkkojen kehityksessä. Telia on valinnut Nokiaa kumppanikseen 5G-verkkojen rakentamisessa, mikä heijastaa sitoutumista kotimaiseen osaamiseen. Tämä päätös ei ainoastaan tue tietoturvaa, vaan myös vahvistaa suomalaista työllisyyttä ja taloutta. Suomen yrityspäättäjistä yli 80 % pitää kotimaisuutta tärkeänä 5G-verkon turvallisuuden kannalta, mikä osoittaa, että Telian linjaus on linjassa laajemman yhteiskunnallisen näkemyksen kanssa.

Kotimaisuuden merkitys yhteiskunnalle

Kotimaisuus herättää Suomessa monenlaisia tunteita. Positiivisesti nähtynä se tukee paikallista liiketoimintaa, työllisyyttä ja yhteisöllisyyttä. Riikonen tuo esille oman taustansa merkityksen kotimaisuuden arvostuksessa. Toisaalta negatiiviset näkemykset kotimaisuudesta, kuten sulkeutuneisuus ja ääriliikkeiden nousu, ovat myös olemassa. Riikonen korostaa, että rakentava ja iloinen kotimaisuus on yhteisöllisyyden ja hyvinvoinnin kasvattamista, eikä se ole riippuvainen henkilön syntyperästä.

5G-verkon tietoturva ja hallinnointi

Telia korostaa verkon hallinnan merkitystä omassa valvonnassaan. He käyttävät kyberturvallisuuden työkaluja, jotka auttavat havaitsemaan verkkoliikenteen poikkeamia ja hyökkäyksiä, taaten näin asiakkaiden yksityisyyden ja tietoturvan. Suojelupoliisin päällikkö Antti Pelttari on ilmaissut, että 5G-verkko on kansallisen turvallisuuden kannalta kriittinen, mikä tukee Telian näkemystä tietoturvan tärkeydestä.

Tervetuloa kotimaiseen 5G-aikakauteen

Telia Finlandin panostus kotimaiseen 5G-verkon rakentamiseen on merkittävä askel kohti turvallisempaa ja läpinäkyvämpää tietoliikennettä Suomessa. Riikonen toivottaa kaikki tervetulleeksi uuteen aikakauteen, jossa ei ainoastaan paranneta verkon nopeutta ja kattavuutta, vaan myös vahvistetaan tietoturvaa ja tuetaan kotimaista työtä ja taloutta.

Telian myydyin puhelin oli taas Apple iPhone 13 – suomalaiset innostuivat mobiilivarmenteesta

Helmikuun myydyimmät puhelimet on listattu, ja toista kuukautta putkeen kärjessä jatkaa Apple iPhone 13 5G. OnePlus 12R -uutuuspuhelin menestyi hyvin ja nousi heti myyntilistan kolmoseksi. Turvallisuus on edelleen tulikuuma aihe, joka innosti tuhannet suomalaiset mobiilivarmenteen käyttäjäksi.

Myyntitilastossa näkyy 5G-puhelinten suosio, sillä kahdeksan kymmenestä kärkikymmenikön puhelimesta tukee 5G-verkkoa.

”Yksi suurista menestyjistä oli OnePlus 12R -uutuusmaalli, joka lanseerattiin tammikuussa ja jonka toimitukset alkoivat helmikuussa. Asiakkaat olivat kiinnostuneita erityisesti puhelimen kestävästä akusta ja laadukkaasta kamerasta”, Telian laiteliiketoiminnan johtaja Markku Saranpää kertoo.

Applen iPhone-mallit jatkoivat kymppikärjessä vahvasti viidellä mallillaan, kuten tammikuussakin. iPhone 13 säilytti piikkipaikan kuluttajien suosikkina. 

Yrityspuolen myydyimpien puhelinten kärkisijat jakautuivat tuttuun tapaan Samsungin ja Applen kesken.

Tuhannet suomalaiset innostuivat mobiilivarmenteestaFinanssialan tuoreen arvion mukaan suomalaisilta huijattiin verkossa viime vuonna 44 miljoonaa euroa. 

”Erilaiset tietojenkalasteluun rakennetut huijaussivustot ovat päivittäinen ongelma. Niillä kalastellaan tyypillisesti verkkopankkitunnuksia tai luottokorttitietoja eli ihmisten rahoja”, Markku Saranpää huokailee.

Mobiilivarmenne on SIM-kortille aktivoitava sähköinen henkilöllisyystodistus, jolla pääsee tunnistautumaan käytännössä kaikkiin julkisiin verkkopalveluihin turvallisesti.

”Mobiilivarmennetta kannattaa käyttää verkkopalveluihin tunnistautumiseen. Se toimii helposti ja turvallisesti kaikkialla, eikä mobiilivarmennetta käytettäessä ole pelkoa tunnusten päätymisestä vääriin käsiin”, Saranpää korostaa.

Tuhannet suomalaiset ovat innostuneet viime viikkoina aktivoimaan mobiilivarmenteen itselleen. Saranpää kertoo aktiivisten käyttäjien määrän olevan kovassa kasvussa.

”Laaja keskustelu mobiilivarmenteesta näkyi meillä selvästi, kun tuhannet asiakkaat aktivoivat mobiilivarmenteen käyttöönsä helmikuun aikana. Myös mobiilivarmenteen säännöllinen käyttö kasvaa kohisten, eli asiakkaat tunnistautuvat verkkopalveluihin yhä useammin mobiilivarmenteella.”

Mobiilivarmenne on maksuton Telian liittymäasiakkaille.


Helmikuun myydyimmät puhelimet, kuluttajat1 (1) Apple iPhone 13 5G
2 (10) Samsung Galaxy A14 4G
3 (-) OnePlus 12R 5G
4 (2) Apple iPhone 15 5G
5 (-) Samsung Galaxy A54 5G
6 (9) Motorola E13 4G DS
7 (6) Apple iPhone 14 5G
8 (3) Apple iPhone 15 Pro 5G
9 (5) Samsung Galaxy A34 5G
10 (7) Apple iPhone 15 Pro Max 5G

*Suluissa edellisen kuukauden sijoitus

Helmikuun myydyimmät puhelimet, yritykset1 (1) Samsung Galaxy A34 5G
2 (3) Samsung Galaxy A33 5G
3 (8) Samsung Galaxy A14 5G
4 (2) Samsung Galaxy A54 5G
5 (4) Apple iPhone 14 5G
6 (6) Samsung Galaxy S23 5G
7 (5) Apple iPhone 15 5G
8 (9) Apple iPhone 15 Pro 5G
9 (-) Apple Samsung Galaxy Xcover 5
10 (7) Samsung Galaxy A14 LTE

*Suluissa edellisen kuukauden sijoitus

2 kommenttia artikkeliin ”Telia: Valittuihin liittymiin kaupan päälle 50€ Lidl-lahjakortti”

Vastaa

Edullisesti matkalle - lentäen