Lemmikkivakuutus: Turvaa karvakorvan hyvinvointi ja säästä eläinlääkärikuluissa

Lemmikit ovat perheenjäseniä, joiden hyvinvointi on meille ensiarvoisen tärkeää. Mutta mitä tapahtuu, jos karvakorva sairastuu tai loukkaantuu? Eläinlääkärikulut voivat nousta yllättävän korkeiksi, ja pahimmillaan ne voivat johtaa vaikeisiin päätöksiin lemmikin hoidosta. Lemmikkivakuutus tarjoaa turvaa ja mielenrauhaa näissä tilanteissa.

Tässä kattavassa oppaassa perehdymme lemmikkivakuutusten maailmaan ja annamme sinulle kaikki tarvittavat tiedot oikean vakuutuksen valintaan, kattavuuksiin, kustannuksiin ja paljon muuta.

Miksi lemmikkivakuutus on tärkeä?

Lemmikkivakuutus on kuin mikä tahansa muukin vakuutus: se suojaa sinua taloudellisilta riskeiltä. Lemmikin sairastuminen tai tapaturma voi johtaa tuhansien eurojen eläinlääkärilaskuihin, jotka voivat olla monelle kohtuuton taakka. Vakuutus korvaa näitä kuluja etukäteen määritellyn omavastuun jälkeen.

Vakuutus tarjoaa myös mielenrauhaa. Tiedät, että voit tarjota lemmikillesi parhaan mahdollisen hoidon ilman, että sinun tarvitsee huolehtia kustannuksista.

Lemmikkivakuutuksen edut pähkinänkuoressa:

 • Taloudellinen turva: Vakuutus korvaa eläinlääkärikuluja, lääkkeitä, leikkauksia ja muita hoitoja.
 • Mielenrauha: Voit keskittyä lemmikkisi toipumiseen ilman taloudellista stressiä.
 • Laaja kattavuus: Monet vakuutukset kattavat myös esimerkiksi hammashoitoja, fysioterapiaa ja erikoislääkärin tutkimuksia.
 • Ennaltaehkäisevä hoito: Jotkut vakuutukset korvaavat rokotuksia ja muita ennaltaehkäiseviä toimenpiteitä.

Millaisia lemmikkivakuutuksia on olemassa?

Lemmikkivakuutukset voidaan jakaa karkeasti kahteen päätyyppiin:

 1. Eläinlääkärikuluvakuutus: Tämä on yleisin lemmikkivakuutustyyppi. Se korvaa eläinlääkärin tutkimuksia, hoitoja, lääkkeitä ja leikkauksia.
 2. Hengenvakuutus: Tämä vakuutus korvaa lemmikin kuolemantapauksessa esimerkiksi ostohinnan tai uudelleen hankintakustannukset.

Lisäksi on olemassa erilaisia lisäturvia, kuten:

 • Matkustajavakuutus: Korvaa lemmikin sairastumisen tai tapaturman matkan aikana.
 • Vastuuvakuutus: Korvaa, jos lemmikkisi aiheuttaa vahinkoa toiselle henkilölle tai omaisuudelle.
 • Löytöpalkkiovakuutus: Korvaa löytöpalkkion, jos lemmikkisi katoaa.

Koiravakuutus – suosituin lemmikkivakuutus

Koiravakuutus on Suomessa suosituin lemmikkivakuutus, ja se onkin monelle koiranomistajalle välttämätön turva. Koirien rodusta ja iästä riippuen ne voivat olla alttiita erilaisille sairauksille ja tapaturmille. Koiravakuutus tarjoaa kattavan suojan näissä tilanteissa ja auttaa pitämään koiran terveenä ja onnellisena.

Miten valita oikea lemmikkivakuutus?

Oikean lemmikkivakuutuksen valinta riippuu monista tekijöistä, kuten:

 • Lemmikin ikä ja rotu: Nuoremmat ja terveemmät lemmikit ovat yleensä halvempia vakuuttaa. Jotkut rodut ovat alttiimpia tietyille sairauksille, mikä voi vaikuttaa vakuutuksen hintaan.
 • Haluttu kattavuus: Mieti, mitä riskejä haluat vakuutuksen kattavan. Haluatko kattavan eläinlääkärikuluvakuutuksen vai riittääkö suppeampi henkivakuutus?
 • Omavastuu: Omavastuun suuruus vaikuttaa vakuutuksen hintaan. Korkeampi omavastuu tarkoittaa yleensä halvempaa vakuutusta, mutta sinun on maksettava enemmän itse vahingon sattuessa.
 • Vakuutusyhtiön maine: Valitse luotettava vakuutusyhtiö, jolla on hyvä asiakaspalvelu.

Vinkkejä lemmikkivakuutuksen valintaan:

 • Vertaile eri vakuutusyhtiöiden tarjouksia: Hinnat ja kattavuudet voivat vaihdella merkittävästi.
 • Lue vakuutusehdot huolellisesti: Varmista, että ymmärrät, mitä vakuutus kattaa ja mitä ei.
 • Kysy neuvoa vakuutusasiantuntijalta: He voivat auttaa sinua löytämään tarpeisiisi sopivan vakuutuksen.
 • Tarkista eläinlääkärisi suositukset: Heillä voi olla kokemusta eri vakuutusyhtiöistä.

Lemmikkivakuutuksen hinta

Lemmikkivakuutuksen hinta vaihtelee riippuen edellä mainituista tekijöistä. Yleisesti ottaen koiravakuutus on kalliimpi kuin kissavakuutus, ja nuoremmat lemmikit ovat halvempia vakuuttaa kuin vanhemmat. Kattavampi vakuutus ja matalampi omavastuu nostavat vakuutuksen hintaa.

Keskimäärin lemmikkivakuutuksen hinta on Suomessa noin 20-50 euroa kuukaudessa. Tarkka hinta riippuu kuitenkin aina yksilöllisistä tekijöistä.

Milloin lemmikkivakuutus kannattaa ottaa?

Lemmikkivakuutus kannattaa ottaa mahdollisimman aikaisin, mieluiten heti, kun lemmikki on tullut kotiin. Mitä nuorempi lemmikki on, sitä todennäköisemmin se hyväksytään vakuutettavaksi ilman rajoituksia. Lisäksi monet vakuutusyhtiöt tarjoavat alennuksia nuorille lemmikeille.

Lemmikkivakuutus korvaus

Jos lemmikkisi sairastuu tai loukkaantuu, voit hakea korvausta vakuutusyhtiöltä. Korvauksen hakeminen on yleensä helppoa ja nopeaa. Useimmat vakuutusyhtiöt tarjoavat myös suorakorvauspalvelua, jolloin eläinlääkäri laskuttaa suoraan vakuutusyhtiötä.

Yhteenveto

Lemmikkivakuutus on tärkeä osa vastuullista lemmikinomistajuutta. Se tarjoaa taloudellista turvaa ja mielenrauhaa, jotta voit keskittyä lemmikkisi hyvinvointiin. Oikean vakuutuksen valinta voi tuntua haastavalta, mutta vertailemalla eri vaihtoehtoja ja kysymällä neuvoa asiantuntijoilta löydät varmasti parhaan ratkaisun. Muista, että lemmikkivakuutus on investointi lemmikkisi terveyteen ja onnellisuuteen.

Vastaa

Edullisesti matkalle - lentäen