Onko sinulla tarve laboratoriokokeille – katso tästä mitä Puhti tarjoaa

Puhti on suomalainen palvelu, joka tarjoaa laboratoriokokeita ilman lääkärin lähetettä. Puhti-terveystarkastus kertoo, miten elimistösi voi ja miten on mahdollista edistää omaa jaksamista.

Puhti tarjoaa seuraavat edut

 • Kaikki testit ilman lääkärin lähetettä
 • Selkeä ja edullinen hinnoittelu
 • Näytteenotto Mehiläisen laboratorioissa yli 75 toimipisteessä ympäri Suomen
 • Testit analysoidaan Suomessa
 • Tulokset yleensä jo heti seuraavana arkipäivänä
 • Selkeä ja helppolukuinen tulosraportti
 • Tarvittaessa voit tilata erikseen Mehiläisen lääkärin neuvonnan testien jälkeen
 • Saatavilla myös hyvinvointivalmennuksia
 • Tiedot pysyvät Suomessa korkean turvaluokituksen palvelinsalissa

Puhti-palvelun käyttö on seuraavanlaista

 1. Valitse sinulle sopiva testipaketti. Voit ottaa valmiin testipaketin, valita halutessasi mukaan lisätestejä tai suunnitella kokonaan oman testikokonaisuuden. Kaikki testit voit tilata ilman lääkärin lähetettä.
 2. Käy laboratoriossa näytteenotossa. Laboratoriotestin voi ottaa noin 75 toimipisteessä 50 eri paikkakunnalla ympäri Suomen. Testin ottaminen vie vain muutaman minuutin.
 3. Katso tulokset Oma Puhdista. Tuloksia pääset katsomaan yleensä jo seuraavana päivänä Oma Puhti -sivulla. Saat selkeän näkymän omiin tuloksiisi, apua tulkintaan ja välineitä seurantaan.

Puhti tarjoaa selkeät tulokset ja apua tulkintaan. Kaikki tulokset näytetään selkeinä kuvina, joten on helppo nähdä, onko tulos viitearvojen sisällä. Puhti kertoo myös, mitä eri arvot tarkoittavat ja miten niihin voi vaikuttaa esimerkiksi elintavoilla.

Puhti on analysoinut yli 3 000 000 testiä, ja sen palautteen keskiarvo on 9,5. Google-tähdet ovat 4,9 / 5.

Miksi terveystarkastus on hyvä tehdä?

Puhti-terveystarkastus

Puhdin suosituin testipaketti, Puhti-terveystarkastus sisältää yli 30 eri mittaria, jotka antavat sinulle monipuolisesti tietoa siitä, miten elimistösi voi. Mukana mm. täydellinen verenkuva, kolesterolit, verensokeri, D-vitamiini, ferritiini, tulehdustila sekä kilpirauhasen, maksan ja munuaisten toimintaa heijastelevat tutkimukset.

Terveystarkastus on hyvä tehdä monista syistä, ja sen tarkoituksena on ylläpitää ja edistää yksilön terveyttä ja hyvinvointia. Joitakin tärkeimpiä syitä terveystarkastuksen suorittamiseen ovat:

 1. Ennaltaehkäisy: Terveystarkastukset auttavat tunnistamaan mahdolliset terveysongelmat varhaisessa vaiheessa, mikä mahdollistaa ajoissa reagoinnin ja ennaltaehkäisevien toimenpiteiden käyttöönoton. Varhaisessa vaiheessa havaitut sairaudet ovat yleensä helpommin hoidettavissa ja voivat vähentää pitkäaikaisten komplikaatioiden riskiä.
 2. Terveystilan seuranta: Terveystarkastukset auttavat seuraamaan yksilön terveyttä ajan myötä. Säännölliset tarkastukset antavat mahdollisuuden havaita muutoksia terveydentilassa, ja näin voidaan seurata, miten elintapojen muutokset ja hoidot vaikuttavat yksilön hyvinvointiin.
 3. Riskitekijöiden tunnistaminen: Terveystarkastuksissa voidaan arvioida yksilön riskitekijöitä sairauksille, kuten sydän- ja verisuonitaudeille, diabetekselle ja syövälle. Tämä auttaa tunnistamaan mahdolliset vaarat ja ryhtymään tarvittaviin toimenpiteisiin riskien vähentämiseksi.
 4. Ohjaus ja neuvonta: Terveystarkastukset tarjoavat mahdollisuuden keskustella terveyteen ja hyvinvointiin liittyvistä kysymyksistä ammattilaisten kanssa. Saadut tiedot ja ohjeet voivat auttaa yksilöä tekemään terveellisempiä valintoja ja parantamaan elämäntapojaan.
 5. Psykologinen hyvinvointi: Terveystarkastukset voivat vähentää ahdistusta ja huolenaiheita terveydestä, kun tietää, että oma terveydentila on arvioitu ammattilaisen toimesta. Tällainen tietoisuus ja huolenpito voivat parantaa henkistä hyvinvointia.
 6. Työterveys: Monet työnantajat vaativat terveystarkastusten suorittamista työntekijöiltä varmistaakseen työntekijöiden terveyden ja työkyvyn. Terveystarkastukset voivat auttaa varhaisessa työkyvyttömyyden ennaltaehkäisyssä ja auttaa työntekijöitä pysymään terveempinä ja tuottavampina.

On tärkeää muistaa, että terveystarkastuksen tarve ja suositeltu tiheys voivat vaihdella yksilöittäin, iän ja terveydentilan mukaan. Aina kannattaa keskustella oman terveydenhuollon ammattilaisen kanssa, jos haluaa tietää, miten terveystarkastus parhaiten sopii omiin tarpeisiin ja terveydentilaan.

2 kommenttia artikkeliin ”Onko sinulla tarve laboratoriokokeille – katso tästä mitä Puhti tarjoaa”

Vastaa

Edullisesti matkalle - lentäen